top of page
Search
  • michal kuzemenský

ZADÁNÍ ZIMNÍHO SEMESTRU 2022



BYDLENÍ VRŠOVICKÁ


Vracíme se do vnitřního města. Hledáme velmi intenzivní bydlení. Ekonomické. Pohodlné. Standardní. Vzpomeneme na zkušenosti z hledání zahradního města i na témata ze starších zadání, ve kterých jsme společně hledali možnosti dvora, konstruovali i dekonstruovali městský blok. Postele na verandách budou, řadičky, vrata, věžáky, roháky, brány, průjezdy, dvory, dvorky, zídky, okna, stromy a domy, stromy, stromy. Investorem bude tripartita. Diverzita zdrojů. Město, družstvo, soukromý kapitál. Dohodnou se. Stát dělá už třicet let paragrafy. Dokončí je. Sociální rozdíly zůstanou za dveřmi bytů. Jsme ve Vršovicích. Bydlíme společně. Kdo z nás je zrovna na sociálu nemusí nikdo vědět. Distribuce bytů bude u velkého celku diverzifikovaná. Dlouhodobé nájemní bydlení, vlastnické bydlení, sociální, startovní a několik sdílených bytů pro specifické domácnosti (více ložnic …). Bytů 1kk bude minimum. Procenta určíme.

Jako vždycky: od urbánního celku po detaily bytu ověřující komfort (pohodlí) bydlení. Též detaily říms budou. Přilehlý veřejný prostor budeme pečlivě řešit. Každá nová stavba musí svoje okolí vylepšit. Nebude mulčovací kůra. Všechno ostatní si řekneme během semestru.



Společné představení zadání bude probíhat v pondělí 12.9.2022 dle školních regulí.

Práce je vypsána jako: ATBS | ATZBP | ATSS |ATVZ | ATV | DP


Po dohodě bereme svoje bývalé studenty na zadání ATRN a DSN (diplomní seminář)-


· Výběr studentů probíhá on-line dle portfolia.

· Zájemci o toto zadání a studium v našem atelieru, prosím posílejte svá digitální portfolia (max 20MB.pdf) na oba maily Petře a Michalovi: petra.kunarova@gmail.com michal.kuzemensky@rearchitekti.cz

Odpovíme všem nejpozději do 13.9.2022 večer.


Start semestru je pondělí 19.9. 2022 ve 14:00 v atelieru 644.













katastrální mapa

Na Google maps to najdete zde



















































bottom of page