top of page
Search
  • michal kuzemenský

Druhé místo v soutěžní přehlídce diplomních projektů získala Lenka Levíčková


V tradiční soutěžní přehlídce diplomních projektů ze všech škol architektury v České republice, pořádané každoročně Českou komorou architektů dostala naše diplomantka Lenka Levíčková druhou cenu s projektem Národní knihovny. Součástí našeho zadání diplomové práce byl i výběr a obhajoba ideálního místa pro Národní knihovnu, který porota v textu speciálně ocenila. Lenka si totiž vymyslela konverzi hotelu Hilton na Knihovnu, včetně úpravy jejího okolí. Ano, to je to hnusné místo na nábřeží u paty Hlávkova mostu. Tam, kde naproti přes řeku bude pravděpodobně Česká filharmonie.

Lenka Levíčková, Národní knihovna, 2019

První místo, tedy vítězem je Matěj Šebek z atelieru Novotný – Koňata – Zmek, a to jsme rádi a gratulujeme. Jednak u nás Matěj dělal bydlení Břevnov a druhak se s klukama v týhle přehlídce o místa pereme celkem pravidelně, takže tradice je tradice. Jasně že jsme chtěli být první, ale prostě jsou dobrý a Matěj neméně.


Zvláštní ocenění dostala i další diplomantka z našeho atelieru, tentokrát ze zimního semestru – Andrea Pernicová s Nájemním domem v Karlíně.


Oba projekty brzy uvidíte v sekci projekty, zde na webu. A také později doplníme texty poroty a ostatní náležitosti.






Andrea Pernicová, Nájemní bytový dům Karlín, 2018

bottom of page